Papierové filtre V60 - 02
6,95 € s DPH
Postup prípravy:
Na 300 mililitrov vody (95 - 98°C) použite 20 gramov kávy.
1.) Papierový filter vyformujte a vložte do drippera. Ten následne postavte na pripravenú šálku alebo kanvičku.
2.) Horúcou vodou prepláchnite filter, čím sa odstráni jeho ´papierová chuť´. Filter navyše priľnie na steny dripperu a voda zároveň predhreje nádobku, do ktorej neskôr pretečie káva.
3.) Do vlhkého filtra potom nasypte kávu (hrubšie pomletú) a pobúchaním na stenu dripperu ju urovnajte. Následne zalejte kávu na zhruba 30 sekúnd (krúživým pohybom) 100 mililitrami vody s teplotou 95 - 98°C. Ide o tzv. ´blooming´ počas ktorého sa káva navlhčí a ožije.
4.) Po 30-tich sekundách pomaly dolejte ďaľších 100 mililitrov vody a počkajte zhruba 1,5 minúty.
5.) Dolejte zvyšný objem vody (100 ml) a počkajte cca 1 minútu (resp. pokým voda cez kávu nepretečie). Celková dĺžka extrakcie (prekvapkávania) by však nemala trvať viac ako 4 minúty.
6.) Odložte dripper s filtrom a kávu podávajte.
Papier
Tieto filtre sú produktom svetoznámej japonskej spoločnosti Hario, ktorej história siaha do roku 1921. Hario sa špecializuje na výrobu sklenených nádob, ale aj čajového a kávového príslušenstva vyhotoveného s typickou japonskou precíznosťou a čistým dizajnom.