Keemun Mao Feng
známy aj ako: Qimen, Qimen Hong Cha, Qimen Red Tea
9,95 € s DPH
Hladká a veľmi komplexná chuť so sladkosťou lúčneho medu. Možno objaviť aj tóny orieškov, vanilky, horkej čokolády a sladkú ovocno-kvetinovú nôtu.
- jeden z najlepších čiernych čajov sveta
- patrí do rebríčka top 10 čínskych čajov
- lahodnosť a komplexnosť, v ktorej možno neustále objavovať nové chuťové nuansy
Čaj Keemun (Kímen) vysokej kvality.
Tmavé a pozdĺžne zvinuté dlhé tenké lístky.
Zber prebieha výhradne ručne skoro na jar. Trhá sa jemný vrcholový tips (jarný výhonok čajovníka) spolu s dvoma mladými lístkami pod ním. Práve vďaka tomu získal prívlastok Mao Feng. V preklade to znamená ´čaj vysokej kvality s obsahom jemných tipsov´.
Pochádza z oblasti Qimen (Čchi-men), ktorá leží v čínskej provincii Anhui (An-chuej).
Keemun (Kímen) je poangličtený názov oblasti Qimen (Čchi-men) ležiacej v najjužnejšej časti provincie Anhui (An-chuej). Ide o idylické hornaté územie s krištáľovo čistými riekami, ktoré obklopujú borovicové a bambusové lesy. Po celé stáročia sa tu produkovali výhradne zelené čaje výbornej kvality. Zásadná zmena však nastala okolo roku 1870, kedy sa v Qimene prešlo na produkciu čierneho čaju. Až vtedy sa naplno prejavil potenciál miestnej mikroklímy a vynikajúcej pôdy.
Čierny čaj
Alternatívna príprava: pre ešte intenzívnejší zážitok z pitia tohto čaju odporúčame použiť 5 gramov lístkov na 200 ml vody. Doba lúhovania:
1. nálev - 60 sekúnd (teplota vody 95°C)
2. nálev - 30 sekúnd (teplota vody 95°C)
3. nálev - 60 sekúnd (teplota vody 95°C)
V Qimene sa po celé stáročia produkovali výhradne zelené čaje. Všetko sa ale zmenilo, keď na istého miestneho farmára prišli zlé časy. Rozhodol sa teda vyskúšať niečo nové a tak odišiel do provincie Fujian (Fu-ťien), aby sa tam naučil ´know-how´ výroby čierneho čaju. Po návrate domov začal s jeho produkciou a veľmi rýchlo zistil, že ´trafil kliniec po hlavičke´.
známy aj ako: Qimen, Qimen Hong Cha, Qimen Red Tea