Masala Chai
4,85 € s DPH
Čierny čaj s výraznou korenistou chuťou.
- obľúbená a veľmi populárna zmes čierneho čaju a korenia
- možno piť samostatne alebo s pridaným mliekom podľa tradičného indického receptu
Masala Chai znamená v doslovnom preklade ´Korenistý čaj´. Ide tak o zmes výdatného čierneho čaju a rôzneho korenia. Dá sa piť samostatne alebo pripravený podľa tradičného indického receptu s mliekom a cukrom.
Podľa ajurvédskej medicíny Masala Chai priaznivo ovplyvňuje trávenie, má povzbudivé účinky, podporuje imunitu a stimuluje metabolizmus. Navyše, vždy príjemne zahreje.
Masala Chai (v preklade ´čaj s korením´) sa v Indii tradične pripravuje zo štyroch hlavných ingrediencií: čierny čaj, korenie, mlieko a cukor. Výsledkom je žltkastohnedý nápoj, ktorý svojou farbou pripomína kapučíno. Má sladkú a mliečne krémovú chuť s hrejivými korenistými tónmi. Veľmi dobre pasuje k rôznym dezertom či sušienkam.
Čierny čaj Assam, škorica, zázvor, klinčeky, červené korenie, prírodná aróma, kardamóm.
Balenie obsahuje 20 pyramídových vrecúšok po 2,25g. Celková hmotnosť je 45g.
Nálevové vrecúška majú pyramídový tvar a veľký vnútorný priestor, vďaka čomu sa plne uvoľní maximum vône a chute. Umožňujú komfortnú prípravu čaju bez nutnosti použitia kanvice či sitka. V porovnaní s bežnými vrecúškami obsahujú kvalitný sypaný čaj a veľké kusy ovocia. Sú vyrobené z kukuričného škrobu, čo je biologicky rozložiteľný materiál. Nezaťažujú tak životné prostredie ani negatívne neovplyvňujú výslednú chuť čaju. Navyše, pri ich výrobe sa nepoužívajú lepidlá.
Podľa tradičného indického receptu povarte 1 lyžičku čaju Masala Chai a 1 lyžičku cukru v 100 mililitroch vody. Akonáhle zmes dosiahne bod varu, pridajte 300 mililitrov mlieka a nechajte opäť zovrieť. Po krátkom povarení odstavte čaj zo zdroja tepla a ponechajte ešte 3 minúty odstáť. Potom preceďte a podávajte.
Masala (v doslovnom preklade ´korenina´) má pôvod v Indii. Pod týmto názvom boli známe rôzne korenisté nápoje s liečivými účinkami, ktoré sa v krajine pripravovali po celé tisícročia. Čierny čaj a mlieko sa do nich začali pridávať až oveľa neskôr. Bolo to v časoch, keď Briti kolonizovali Indiu a na jej území ´odštartovali´ pestovanie čajovníkov.