Kategórie
 
 
 
Reklamné okno
 
 
 
 

Dong Ding Special

známy aj ako: Dung Ding, Tung Ting

Oolong, Taiwan
Zvoľte variant
Dostupné v 1 variante
Dong Ding Special 40g 40g
Dong Ding Special 40g
Názov produktu: Dong Ding Special 40g
Kód produktu: 925606
Dostupnosť: Skladom
4
Cena produktu: 8,33 € bez DPH
9,99 € s DPH
Dodacia lehota
Dodacia lehota: Skladom
Vaša cena:: 8,33 € bez DPH
9,99 € s DPH
:

Ľahká kvetinová chuť s tónmi agátového medu.

  • vyššia trieda jedného z najpopulárnejších oolongov sveta
  • renomovaný čaj vysokej kvality

Zelené lístky zvinuté do nepravidelných guľôčok. Žltozelený nálev. Ovocno-kvetinová vôňa.
Názov tohto oolongu je odvodený od hory Dong Ding, na ktorej svahoch sa pestuje.
Vyrába sa z 3 - 4 odrastenejších lístkov čajovníka. Tie sú následne len mierne oxidované, čím sa tento oolong stáva pomerne netradičným. Pri spracovaní Dong Dingu sa zvyčajne volí vyššie percento oxidácie (okolo 30%) zavŕšené pražením lístkov. Čaj takto získava skôr tóny pečeného zrna alebo prezretého ovocia. Dong Ding Special je preto zaujímavou (ľahšou) výnimkou.
Pochádza z ostrova Taiwan. Konkrétne z centrálnej oblasti Nan Tou, ktorá je rodiskom tohto čaju.

Hora Dong Ding leží v centrálnej časti Taiwanu a jej názov sa prekladá ako ´Zamrznutý vrcholček´. Čajové plantáže sa tiahnu na miestnych svahoch v relatívne nízkej nadmorskej výške 700 - 800 metrov. Celá oblasť ponúka vynkajúce podmienky na pestovanie čajovníkov. Zásadným faktorom je ideálna mikroklíma s priemernou teplotou okolo 20°C. Navyše, čajové kríky sú viackrát počas dňa zahalené hmlou a chránené tieňom, ktorý vytvárajú všadeprítomné palmy a bambusy. Takto sa rast čajovníkov mierne spomaľuje, čo sa vo výsledku odrazí v koncentrovanejšej chuti a vôni čaju.

Oolong

Alternatívna príprava: pre ešte intenzívnejší zážitok z pitia tohto čaju odporúčame použiť 5 gramov lístkov na 200 ml vody. 

Lístky najskôr krátko prepláchnite horúcou vodou po dobu 10 - 20 sekúnd.

Doba lúhovania:
1. nálev - 60 sekúnd (teplota vody 95°C)
2. nálev - 30 sekúnd (teplota vody 95°C)
3. nálev - 60 sekúnd (teplota vody 95°C)
4. nálev - 90 sekúnd (teplota vody 100°C)
5. nálev - 120 sekúnd (teplota vody 100°C)

Otcom pestovania čajovníkov na hore Dong Ding je taiwanský učenec a bádateľ menom Lin Feng Tse. Ten si v roku 1855 priviezol z hôr Wuyi (Wu-ji) v čínskej provincii Fujian (Fu-ťien) 12 čajovníkov. Vysadil ich práve na hore Dong Ding a začal s výrobou čaju. Zo sadeníc týchto dvanástich materských rastlín postupne vznikli mnohé plantáže v okolí, ktoré dodnes produkujú čaje vynikajúcej kvality.

známy aj ako: Dung Ding, Tung Ting

Množstvo čaju
1 ČL (2g) / 200ml
Doba lúhovania
5 min
Kofeín
STREDNÝ
Teplota
95°C
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia