Kategórie
 
 
 
Reklamné okno
 
 
 
 
Odporúčame

GABA Black oolong

Oolong, Taiwan
Zvoľte variant
Dostupné v 1 variante
GABA Black oolong 40g 40g
GABA Black oolong 40g
Názov produktu: GABA Black oolong 40g
Kód produktu: 925608
Dostupnosť: Skladom
2
Cena produktu: 8,33 € bez DPH
9,99 € s DPH
Dodacia lehota
Dodacia lehota: Skladom
Vaša cena:: 8,33 € bez DPH
9,99 € s DPH
:

Sladkastá chuť pripomínajúca med, lesné byliny a prezreté ovocie.

  • bohatý obsah kyseliny gama-aminomaslovej (GABA)
  • veľmi populárny oolong s delikátnou chuťou
  • široké spektrum priaznivých účinkov na ľudský organizmus

Tmavé zvinuté lístky. Zlatooranžový nálev.
Viac oxidovaný oolong zaujímavý svojou vynikajúcou chuťou, no hlavne vysokým obsahom kyseliny gama-aminomaslovej. Tá je známa pod označením GABA a vyznačuje sa celým spektrom priaznivých účinkov na ľudský organizmus. Ide o neurotransmiter, ktorý stimuluje alfa vlny v mozgu a tak navodzuje pocit pohody a relaxácie.
Čaj pochádza z ostrova Taiwan, konkrétne z centrálnej oblasti Nan Tou.

Pôsobenie GABA na ľudský organizmus:

  • napomáha zvyšovať koncentráciu
  • podporuje činnnosť mozgu a zlepšuje pamäť
  • znižuje stres a napätie
  • tlmí stavy úzkosti a depresie
  • podporuje metabolizmus a imunitu
  • napomáha znižovať krvný tlak a hladinu cholesterolu
  • pomáha pri nespavosti
  • pôsobí v rámci celkovej prevencie civilizačných ochorení

Metódu výroby čajov GABA vyvinuli japonskí vedci v roku 1987. Lístky čajovníka sú počas spracovania na zhruba 8 hodín uložené v rozmerných nerezových zásobníkoch, do ktorých sa masívne tlakuje dusík. Pôsobenie dusíka a teploty okolo 40°C tak predstavuje dva kľúčové faktory, ktoré v lístkoch zapríčinia výrazné zvýšenie obsahu kyseliny gama-aminomaslovej (GABA). Druhá metóda spočíva vo vysatí vzduchu z týchto zásobníkov, čím sa vo vnútri vytvorí vákuum. Následne sú lístky v takomto prostredí ponechané na zhruba 24 hodín.

Oolong

Alternatívna príprava: pre ešte intenzívnejší zážitok z pitia tohto čaju odporúčame použiť 5 gramov lístkov na 200 ml vody. 

Lístky najskôr krátko prepláchnite horúcou vodou po dobu 10 - 20 sekúnd.

Doba lúhovania:
1. nálev - 60 sekúnd (teplota vody 95°C)
2. nálev - 30 sekúnd (teplota vody 95°C)
3. nálev - 60 sekúnd (teplota vody 95°C)
4. nálev - 90 sekúnd (teplota vody 100°C)
5. nálev - 120 sekúnd (teplota vody 100°C)

GABA (kyselina gama-aminomaslová) sa prirodzene vyskytuje vo všetkých čajoch v množstve približne 10 miligramov na 100 gramov lístkov. Aby však čaj mohol získať označenie GABA jej podiel musí byť omnoho vyšší - to znamená minimálne 150 miligramov. V prípade tohto oolongu je to až 180 miligramov.

Množstvo čaju
1 ČL (2g) / 200ml
Doba lúhovania
5 min
Kofeín
STREDNÝ
Teplota
95°C
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia