Kategórie
 
 
 
Reklamné okno
 
 
 
 
Odporúčame

Pu-Erh Superior

známy aj ako: Pu´er

Čierny čaj, Čína
Zvoľte variant
Dostupné v 1 variante
Pu-Erh Superior 50g 50g
Pu-Erh Superior 50g
Názov produktu: Pu-Erh Superior 50g
Kód produktu: 922603
Dostupnosť: Skladom
35
Cena produktu: 5,79 € bez DPH
6,95 € s DPH
Dodacia lehota
Dodacia lehota: Skladom
Vaša cena:: 5,79 € bez DPH
6,95 € s DPH
:

Lahodná chuť s tónmi orieškov. Dlhá a príjemná dochuť.

  • vyššia trieda čaju Pu-Erh
  • uhladená chuť s delikátnou zemitosťou bez akýchkoľvek hrubších tónov

Štvorročný Pu-Erh s menšími úhľadne zvinutými lístkami. Sladko ovocná vôňa.

Pravidelné pitie čaju Pu-Erh pôsobí priaznivo na trávenie (aj akútne po ťažkom a mastnom jedle), napomáha odbúravať cholesterol a znižovať hladinu cukru v krvi. Taktiež je výbornou voľbou pri strave založenej na veľkom množstve živočíšnych bielkovín.

Yunnan (Ju-nan) je najdôležitejšou oblasťou produkcie čaju Pu-Erh na svete. Ten najlepší sa vyrába v južnej časti provincie, konkrétne v hornatých regiónoch Simao a Xishuangbanna (Ši-šuang-bana). Okrem bežných plantáží tu v suptropických džungliach rastú aj divoké stromové čajovníky staré stovky rokov. Je úplne bežné, že sa zberači musia vyšplhať aj niekoľko metrov nad zem do ich korún. Názov čaju je odvodený od mesta (Pu'er), ktoré po stáročia slúžilo ako epicentrum obchodu a exportu tohto čaju. Ten sa vyvážal do vzdialených oblastí (Tibet, Mongólsko, Peking atď.) za pomoci početných koňských karaván.

Čierny čaj


Existujú dva základné typy čaju Pu-Erh, ktoré sa však od seba veľmi výrazne odlišujú. Ide o tmavý Shu (Šu) a zelený Sheng (Šeng). 

Tento konkrétny Pu-Erh patrí do kategórie Shu, ktorá sa prvýkrát objavila okolo roku 1973. Shu Pu-Erh je známy pre svoje typicky tmavo sfarbené lístky a bohatú, výraznú chuť. Vyrába sa metódou zrýchleného zrenia nazývanou Wo Dui, čo v preklade z čínštiny znamená ´mokré vrstvenie´. Čajové lístky sa skutočne hromadia na veľké kopy, navlhčia vodou a potom prikryjú hrubou látkou. Zvýšená teplota (vo vnútri kopy aj 60°C) a vlhkosť spôsobujú tvorbu mikroorganizmov, ktoré spúšťajú fermentačný proces, čo je zásadná a najdôležitejšia časť pri výrobe Shu Pu-Erhu. Celý proces trvá približne 40 až 50 dní a prebieha pod nepretržitou kontrolou čajových majstrov. Tmavý Shu Pu-Erh sa takto vyrába vo veľkých množstvách, na rozdiel od zeleného Sheng Pu-Erhu, ktorý je pomerne vzácny a najmä veľmi drahý.

známy aj ako: Pu´er

Množstvo čaju
1 ČL (2g) / 200ml
Doba lúhovania
3 - 5 min
Kofeín
STREDNÝ
Teplota
100˚C
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia