Vanilla
12,59 € s DPH
Bylinná zmes rooibosu s obľúbenou sladkou voňou vanilky.
- bylinný nápoj, ktorý každým rokom získava čoraz väčšiu popularitu
- neobsahuje kofeín
- pestuje sa len na malom území, preto je objem jeho produkcie limitovaný
- vysoký obsah antioxidantov a minerálov
- lahodná chuť bez akejkoľvek horkosti či trpkosti
- nenáročná príprava
- ideálny zdravý nápoj obzvlášť pre deti
Ihličkovité lístky. Tmavočervený nálev.
Rooibos (Rojbos) má typické hnedočervené sfarbenie, keďže jeho lístky prechádzajú procesom oxidácie. Napriek tomu neobsahuje kofeín a je plný vitamínov a minerálov.
Hodí sa na celodenné popíjanie a je ideálny pre malé deti, tehotné ženy či ako upokojujúci večerný nápoj.
Výborne chutí s mliekom a medom alebo v lete na spôsob ľadového nápoja.
Rooibos (Rojbos) zlepšuje stav kostí a zubov, spomaľuje proces starnutia a pomáha pri cukrovke aj astme. Je účinný pri nespavosti a kožných problémoch. Napomáha uvoľňovať stres a psychické napätie. Taktiež zlepšuje trávenie a imunitu, zmierňuje alergie a pôsobí preventívne proti vzniku civilizačných ochorení.
Rooibos (tzv. Červený krík) je bylinný ker rastúci výhradne len v horskej oblasti Cederberg, ktorá leží v Juhoafrickej republike. Toto územie je tak unikátne, že od roku 2004 patrí do svetového dedičstva UNESCO. Rastie tu až 9000 rôznych druhov rastlín, z čoho takmer 70% predstavujú endemity vyskytujúce sa jedine na tomto území. Jednou z takýchto vzácnych rastlín je aj Rooibos. Zber jeho ihličkovitých lístkov prebieha vždy v januári, kedy v tejto časti Afriky vrcholí leto. Denné teploty vtedy dosahujú aj 40°C.
Rooibos (92,3%), prírodná aróma, vanilka (0,9%).
V ľudovom liečiteľstve afrických domorodých kmeňov je Rooibos známy už viac ako 300 rokov. Objavenie jeho liečivých účinkov je pripísané členom etnickej skupiny Khoikhoiov. Tí spracúvali časti divo rastúcich kríkov Rooibosu za pomoci kamenných tĺčikov. Vďaka tomu začali rozdrvené vetvičky a lístky oxidovať a nadobudli typické tmavočervené sfarbenie. Následne ich varili v horúcej vode, pričom sa takýto vývar nechal ´pobublávať´ pokojne aj celý deň.
Do výraznejšieho povedomia Európanov sa tento nápoj postupne dostal na začiatku 20-teho storočia. Približne od roku 1904 ho totiž prví obchodníci privážali z Kapského mesta. Rooibos sa stal populárnym a počas druhej svetovej vojny dokonca čiastočne nahradil (vtedy nedostatkový) čierny čaj. Avšak, s jeho masívnejším komerčným pestovaním sa začalo až okolo roku 1960.